Idag kickstartade vi vår sommarjobbskampanj genom att dela ut flygblad till Lisebergsanställda. Detta är ett led i vår kampanj för att informera sommarjobbare om vad de har för rättigheter på sina arbetsplatser samt uppmana dem till att organisera sig och tillkämpa sig ytterligare rättigheter.

Liseberg, som är helägt av kommunen men drivs som ett aktiebolag, är en av Göteborgs största arbetsköpare för ungdomar. I fjol redovisade man en vinst på 52,6 miljoner kr.

För lite mer än en vecka sedan lät Lisebergskoncernens Vd Andreas Andersen hälsa, via sin blogg, att han åker iväg till Frankrike på semester. För de säsongsarbetare som blir kvar för att se till så att karusellerna snurrar, sockervadd blir spunnet, hamburgare steks etc. väntar ett par månader med extra intensivt löpandebandsarbete. Därför är det särskilt viktigt att man håller ihop och finner den kollektiva styrkan för att förbättra sina arbetsförhållanden!

KommentarerLämna en kommentar